Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Vecide Filmi Konusu


Vecide Filmi Konusu


2012, Suudi Arabistan, Almanya yapımı, komedi, dram tarzında, 98 dakikalık, ülkemizde vizyon tarihi 25 Temmuz 2014 olan filmdir. Vecide filmi konusu; Vecide kızların bisiklete binmesinin yasak olduğu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yaşayan 10 yaşında birçok şeyi sorgulayan bir kız çocuğudur. En büyük hayali her gün önünden geçtiği oyuncakçı dükkânının vitrininde gördüğü bisikleti satın alabilmektir. Özellikle kız olduğu için Abdullah tarafından aşağılanmak çok canını sıkmaktadır. Bisikleti alırsa Abdullah’la yarışıp onu geçmek kendisini çok mutlu edecekti. Vecide bisiklet istediğini söylediğinde annesi buna kesin bir dille karşı çıkar. Oda okulda düzenlenen Kur'an okuma yarışması katılır ve zorlu rakiplerle baş etmek zorunda kalır. Vecide, Suudi Arabistan’ın ilk ve tek kadın yönetmeni Haifa Al-Mansur tarafından tamamı Suudi Arabistan’da çekilen ilk ve tek uzun metrajlı filmdir.



Vecide Filmi Fragmanı İzle


 

Vecide filmi yönetmeni Haifa Al-Mansur, senaristi Haifa Al-Mansur, başlıca oyuncuları Waad Mohammed (Vecide), Abdullrahman Al Gohani (Abdullah), Reem Abdullah (Anne), Sultan Al Assaf (Baba), Ahd Kamel (Ms. Hussa), Alanoud Sajini (Fatin), Rafa Al Sanea (Fatima), Dana Abdullilah (Salma), Rehab Ahmed (Noura)’dır. Vecide (Wadjda) filmi konusu bu şekilde açıklanabilir.

Hiç yorum yok: