Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Rüyada Kusmak

Rüyada Kusmak

 

Rüyada kusmak düşünmeden hareket ettiğinizi, bu durumun ileride sizi zor duruma düşüreceğini işaret eder. Genelde iyi sayılmaz. Kişinin konuştukları veya sağlığının bozulması yüzünden sıkılacağına işaret eder. Kusmak, rüya sahibinin haksız almış olduğu bir şeyi sahibine vermesine işarettir. Bu durum ise, tövbe ve pişmanlıktır. Eğer kan kusarsa, o kimse günah işlemekten imtina veya haram bir mal kazandığına pişman olur, yanında bulunan emaneti sahibine verir.

 

Bazı tabirciler kusmak, yemek suretiyle fazla mal israf etmektir. Tüm kusuntular, fakirler için hayra; zenginler için ise, makbul olmayıp belki onların malları hakkında zarardır dedilər.Çetin olan işleri halletmeye, emaneti geri etmeye, pişmanlık ve tövbeye, gam ve kederden kurtulmaya, Bal kusmak tövbe etmeye, inci kusmak Kur'an bilgisine ve hayırlı söze, süt kusmak İslam ölçülerinin dışına çıkmaya işarettir.

 

Yediği şeyleri kusmak mal ve dünyalıktan bir kayba, kan kusmak mal ve çocuğa, uzakta bulunan yakının geri gelmesine, Hastanın çok miktarda kusması onun vefatına, kustuğunu yemek yaptığı hayırdan vazgeçmeye, İnsana irkinti vermeyen, hoş ve güzel şeyler kustuğunu görmek yüzü güzel olan evlada delalet eder. Oruç olan bir kimse, rüyada kustuğunu ve onu yaladığını gören kimse borcunu ödemeye kudreti olduğu halde onu ödemediğine ve bundan dolayın suçlu olduğuna işarettir.

 

Leğen içine kustuğunu gören kimse günahlından tövbe eder ve hanımı ondan haram bir mala nail olur. Eğer kusuntunun tadı iyi ve kolayca kusarsa, o kimsenin tövbe etmesine ve sapıklıktan kendi isteğiyle dönmesine işarettir. Eğer kusuntunun tadı kötü ve zor kusarsa, o kimsenin bulunduğu sapıklıktan dönmesi onun vücudunda bulunan istiab, mal ve kazancından meydana gelecek musibete bunlar gibi uğrayacağı belalara göre zorla mümkün olacağına işarettir.

 

Eğer şarap içse ve onu kussa o kimse haram bir malı elde eder ve onu sahibine vererek bundan tövbe eder. Sarhoş olup kustuğunu gören kimse, cimri olduğundan çoluk çocuğunun geçimi için para sarf etmeyip, ancak özünde çok olan bir şeyden geçimlerini temin ettiğine ve bundan da pişman olduğuna işarettir. Ağız dolusu acı safra kustuğunu gören kimse, bir cezadan dolayın günah işlemekten beri durur.

 

Yemek kustuğunu gören kimse, bir adama bir şey bağışlar. Kusuntu yemeği tekrar yuttuğunu gören kimse, yaptığı bağışta geri döner. Kusuntu yediğini gören kimse, mal, hayır ve şöhrete ulaşır. Çok kan kustuğunu görse, fakir için mala, bir çocuğun dünyaya gelmesine veya yakın akrabalarından gurbette olan bir kimsenin yolculuktan geri dönmesine işarettir.

Hiç yorum yok: