Rüyada Adet (Aybaşı) Olduğunu Görmek

Rüyada Adet (Aybaşı) Olduğunu Görmek



Rüyada adet olduğunu görmek, gerek erkek ve gerek kadın adet olduğunu ve gusül edip elbisesini giydiğini görmesi, dünyada ve ahirette isteğine kavuşacağına işarettir. Dininin fesat olduğuna işarettir. Karısının adet olduğunu görmek, dünya işlerinin zorlaşacağına, eğer karısı iyi ve dürüst bir kadın ise, dininin kuvvetine, bir kadının adet olduğunu görmesi, onun bir mala sahip olacağına delalet eder.

 

Bazı yorumcular, adet görmek yalana delalet eder diyorlar. Bir başka rivayete göre de: Rüyada adet olduğunu gören kimse mahremine yakınlıkta bulunur. Kadın kendisinin adet olduğunu görse, günah sayılan bir işe bulaşır. Yıkanırsa günahtan tövbe eder, üzüntü ve kederi gider.



Rüyada bir kadın kendisinde adet kanı olmayan bir kan olduğunu görse, kendisi için bir adet haline gelen ve kurtulmak istediği halde kurtulması kolay olmayan bir suç ve kabahatte oluyor. Bazı tabirciler, erkeğin kendisini adet olarak görmesi, yalan söylemesi olarak yorumluyorlar.



Hanımınım adet olduğunu gören kimse, arzu ve istekleri yasak, arzusuna kavuşmadan mahrum olur. Adet, dinde oruç ve namazda noksanlıktır. Aybaşını hastalıkla tabir edildiği de söylenmiştir. Hamile kadının adet olduğunu görmesi erkek çocuk doğurmasına işaret eder. Hanımının adet olduğunu gören kimsenin iş ve mesleğinde durgunluk olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder