Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Rüyada Dağ Görmek

Rüyada Dağ Görmek

  

Rüyada dağ görmek genel olarak önemli, üstün kimse, büyük iş, eşsiz, ideal olarak yorumlanır. Bir dağa tırmandığını gören kimse, kendi gücü ve gayretiyle amacına ulaşacaktır.

 

Dağ görmek büyük bir kısmet delalet eder. Rüyasında bir dağa tırmandığını görmek, karlı bir is için bir uzak turlara, dağdan indiğini görmek, karlı bir ticaretten eline büyük miktarda para geçeceğine, bir dağ eteğinde oturup istirahat görmek, kendisine teklif edilen karlı bir ise girip girmeyeceğine karar vermek için düşündüğüne, bir dağın eteğinde bir dağ evinde olduğunu görmek, bir is için çağrıldığı bir yere gideceğine, dağda çiçek topladığını ve bir demet görmek, eline geçen parayı hayır işlerinde harcayacağına delâlet eder.

 

Rüyada dağ genelde hayra yorulur. Bir dağa tırmandığını gören kimse, çok büyük emek vererek, kendi gücüyle hedeflediği şeylere ulaşacak demektir. Dağdan yuvarlanmak veya düşmek kendi gayretiyle çıktığı mertebeden yine kendi hataları yüzünden ayrılmak anlamındadır. Dağları seyretmek, üstesinden gelmesi zor olan bazı işleri halletmek için ödüllendirileceğiniz anlamına gelir.

 

Dağ görmek veya dağa tırmanmak, yükselip çok büyük başarılara imza atacağınızın işaretidir. Itibar ve para sahibi olacak, herkesin takdirini kazanacaksınız.

 

Dağ görmek yöneticilik, mülk ve önder, zafer bulma ve rahata erme ile tabir edilir Dağın üzerinde olmak kadri yüce birine yakın olmaya, Dağı çıkarak tepesine ulaşmak yüksek bir idarecinin himayesine yahut büyük bir memuriyete, Dağdan inmek makam ve rütbe kaybetmeye, Dağdan düşmek halk içinde değer kaybetmeye ve dince eksikliğe, düşerek bir yerini incitmek yahut kırmak meydana gelecek zarara, Dağın yerinden kopması bir devletin yahut zihniyetin çökmesine ve halkının dağılmasına, Dağın titremesi milletin uyanmasına, titremeyle birlikte çatlaklar oluşması yönetim zayıflığına, Dağın yanması devlet başkanını vefatına işarettir.

 

Dağda görülen yeşil ağaçlar ve her türlü güzellik yönetimdekilerin iyi niyetli çabalarına yahut kişiye devletten ulaşacak ihsan ve ilgiye, Dağı çıplak ve sadece toprak olarak görmek yöneticilerin topluma faydası olmadığına, Dağın diken ve çalılarla kaplı olduğunu görmek ısırıcı ve topluma ancak zararı dokunan yönetime, Dağda vahşi hayvanları görmek, devlet kademesinde zararlı iş gören yahut kamu malına zarar veren yöneticilere, Dağda gezinmek, bulunduğu ülkenin güzellik ve nimetlerinden istifade etmeye yahut yönetim ve devlet hakkında bilgi sahibi olmaya, Dağın fare vs. doğurması umulan şeylerin boşa çıkmasına, Dağın oğlan doğurması o ülke için hayırlı ve dirayetli bir yöneticinin geleceğine, Kız doğurması, ülkenin bolluk ve bereket görmesine, Dağa kar veya yağmur yağması devlet ve millet için hayra; taş, çamur vb. yağması devlet ve milletin karşı karşıya kalacağı musibetlere işarettir.

 

Rüyada dağ görmek kötü şans ve monoton bir iş hayatını simgeler.

 

Dağ uykuda zorlukla tabir edilir. Rüyasında büyük bir dağa tırmandığını görmek, eğer zirveye ulaşmış ise, hayatında bütün zorlukları yeneceğine işarettir. Dağa tırmanırken, bir çok sıkıntılara maruz kaldığını, bazı yerlerde ayağı kayarak bir iki metre aşağı düştüğünü veya tamamen dağdan yuvarlanmak tehlikesine kaldığını görmek, hayatında bir çok zorluklara rastlayacağından, zorlukla geçimini temin edeceğine işarettir. Dağın orta yerinde daha fazla tırmanamayacağını hissederek geri dönmek istemesi, gerek ticaretinde, gerekse memuriyetinde veya esnaf ise bir işinde başarılı olamadığı için sürekli mesleki değiştirdiğine işarettir. Rüyada bir dağdan aşağıya yuvarlanmak, beklemediği bir sürpriz ile karşılaştı kötü bir durumda kalacağına delalet eder. Danayla Aleyhi selama göre; bir dağın üzerinde olup bunu kendi mali zannettiğinde gören, büyük bir kimseye silinir. Bir rivayete göre adil bir başkanın emrine girer. Bir dağa çıkarak tepesine lastiğini gören, bir devlet büyüğünden fayda görür.

 

Bir dağın yerinden koptuğunu veya parça, parça olduğunu görmek, büyük bir devletin yıkılışından ve halkının dağılmasına delalet eder. Bir dağda kendisi için yatıp kalkacak yer hazırladığını gören, büyük bir dev-liet pozisyonunda is bulur. Bir dağdan indiğini gören, isinden olur, güveni sarsılır. Bir rivayete göre yüksek dağlardan inmek, et-maki istediği bir işten vazgeçmektir. bir dağa veya yüksek bir yere çıktığını görmek, muradının olmasına ve isteğini elde etmesine delalet eder. Bir dağdan düştüğünü görmek, din ve dünyasında noksanlığa delildir. Bir dağın yeşillendiğini ve güzelleştiğini görmek, o yeri yönetenlerin mülkü iyi idare ettiklerini gösteriyor. Dağda yırtıcı bir hayvan görmek, dinsiz ve vicdansız bir devlet adamı ile tabir olunur. Dağın sadece topraktan ibaret olduğunu görmek faydasız, cimri bir devlet başkanının olduğuna işarettir. Dağın dikenler ve çalılara ile kaplandığını görmek, halkı yaptıkları ile rahatsız eden bir devlet başkanına delalet eder.

 

Cudi Dağı'na çektiğini gören, hayır ve fayda görür. Arafat Dağı'nda olduğunu gören, tövbe eder ve tövbesi kabul olunur. Karanlık ve korkunç görünümlü bir dağda bulunduğunu gören ölür veya bir musibete uğrar. Dağda güzel bir manzara görmek, büyük bir kimseden bir hayır ve menfaat göreceğine işarettir. Bir dağa çektiğini ve orada gördüğü bir mağaraya girdiğini görmek, bazı kişilerin sırlarına ortak olacağına delildir. Oradan bir şey alıp çektiğini gören, o sireri öğrendiğinden dolayın menfaat görür. Bir dağı uzaktan gören, önemli bir konuyu düşünür ve karar verir. Dağda merdiven gibi yapılmış bir yoldan çektiğini gören, muradına erer.

 

Dağ görmek bir devlet başkanı, devlet büyüğü ve rahata ulaşmakla tabir olunur. Bir dağın kendisine ait olduğunu gören, iyi kalpli ve itibarı büyük bir kimseye arkadaş olur. Dağın etrafında dolaştığını gören, büyük bir kimseyle tanışır ve fayda görür. Bir dağa dayandığını gören, büyük bir kimseye silinir. Dağın üzerinde kendisine sağlam bir yer hazırlayan, devlet büyüğü tarafından büyük bir memuriyete geçirilir. Zengin ise daha çok zenginleşir. Fakir ise zengin olur, korkusu varsa kalmaz, bir dağı yitiğini gören, ömrünü ziyan eder. Kendisini dağdan aşağıya atıp kendisine bir zarar gelmediğini gören, eline geçecek bir büyük is veya memuriyet dolayısıyla sözü geçer olur. Dağdan düştüğünü ve hemen ayağa kalktığını görenin işi tamamlanmaz.

 

Bir dağda silahlı olarak bulunduğunu veya bir başka arkadaşı ile birlikte olduğunu görmek, hayır ve büyümeğe delalet eder. Bir dağa çıkmak istediğini gören, katı kalpli bir kimseye giderek ondan bir işi hakkında yardım ister. Bu rüyada çok hayır yoktur. Dağa ne kadar kolaylıkla çıkarsa, amacına da o kadar kolaylıkla ulaşır. Dağa çıkarken hiç ayağı kaymadığını ve çok rahat tırmandığını görmek, acele bir hayra ulaşacağına delalet eder. Güçlükle dağa çıkmaya başladığını ve tepesine lastiğini görenin, ömrü dolmuş ve eceli yaklaş etmiştir. Rüyada büyük bir dağ görmek, yüksek bir makama, önleme, onu isabetli kimseye, Hatipli bir büyüğe, babaya, büyük bir tüccar, dağın tepesi yuvarlak ve yassı ise, zengin fakat katı yürekli bir kadına, keder ve sıkıntıya, zahmetli yolculuğa, hayal ve düşünceye tabir olunur.

 

Rüyada bir dağa çekip orda oturan, suyundan içen, halk için çalışan bir devlet başkanı tarafından büyük bir delalet getirilir, yahut bir ticarete atılarak para kazanır. Dağda çimenlerin üzerinde ibadet ettiğini görmek Cenab-ı Hak (CC) Hazretlerinin rızasını aldığına, dağ eteğinde sudan abdest alıp namaz ekildiğini görmek, günahlarından kurtulduğuna, üzerinde yeşillik olmayan çıplak bir dağa tırmandığını görmek, teşebbüs ettiği işten hayır gelmeyeceğine delalet eder. Dağın küçülerek yok olduğunu görmek beklediği şeylerin elde edilemeyeceğine, dağın olduğundan daha fazla büyüdüğünü görmek, bir devlet dairesinden beklediği bir haberi edeceğine, dağın üzeri çiçekle dolu olduğunu görmek, her durumda hayır ve menfaate işarettir.

 

Bir başka rivayete görünce: Rüyada dağ görmek, Sani yüce, dehşetli ve şöhretli, emrini yerine getiren iktidarlı ve sebatlı bir amir veya siyaset sahibine, bir çocuk ve tüccar işarettir. Dağ yayılıp açıldığı değirilesiyi zaman, zor ve kalbi katı bir katını. Üzerinde nebatât ve su olmayan bir dağ inançsız ve sapkın bir komutanı. Çünkü o dağ Allah'ı teşbih etmeyen ve insanlı faydalanmadığı ölü gibidir. Dağın başına çekip ondan su içtiğini gören kimse, velayete ehilse heybetli ve kalbi katı ve menfaatle bir amir tarafından bir vilayete vali tayin edilir ve içtiği su, gördüğü nebatât miktarın mala sahip ve isteğine nail, işi yüksek vali olur ve orada bulunan zalim onun emrine itaat ve inkıyat ederler. Dağ üzerinde "Elhamdülillah" diyerek Allah'a hamd ettiğini gören kimse J adil bir devlet başkanı olur. Dağ üzerinde azgınlık, isyan ve haddi tecavüz ettiğini gören zalim olur. Dağın üzerinde secde ettiğini veya ezan okuduğu nü görse, bir vilayete vali olur ve düşmanlarına galip gelir.

 

Dağdan indiği gören kimsenin mülkü elinden gider. Vali ise isinden alınır. Tüccarsa zara eder. Nebatât olmayan bir dağa çektiğini gören, inançsız başkanın hizmetine girerek is görür, bunda da kendisine kaygı ve endişe gelir. Dağ içinde olan yol ve yokuş azaptır. Bundan dolayın yokuş bir yoldan indiğini gören kimse azabından kurtulur. Yokuşun çektiğini görse, zahmet ve meşakkatli birlikte, değeri yüksek olur. Dağın çevre inada olan büyük taşlarla ağaçlar devlet başkanının, asistanı ve düşmanıdırlar. Bundan dolayın bir kimse dağın etrafında gösterir görse başkanlığa işarettir. Dağdan düştüğünü görenin hata ve günahı meydana gelerek kendisine zarar verir. Dağdan düşerek ayağının kinetiğini gören kimse başkanın nazarında düşer ve malına zarar gelir. Dağın tüketildiğinde veya düştüğünü görmek, şanlı, yüksek ve makam sahibi birinin vefatına veya devlet başkanının o kimseye galip gelip kahretmesine işarettir. Çünkü ateş, Cumhurbaşkanı. Bir dağın sallandığım, fakat yine durduğunu görmek, o yerin devlet başkanına bir musibet ve şiddet isabet edeceğine işarettir. Çıkmakta olduğu dağın yarışma geldiğinde kırılgan çıkması ve aşağı inmesi mümkün olmayan kimse, ömrünün yansın vefat eder.

 

Ömrü ise kırk yıldır. Dağa çekip üzerinde oturan kimsenin çirkin bir çocuğu olur. Dağa çıkmak yükseklik, aşağı inmek zillettir. Kırılgan çıkmak valiliğe işaret ettiğinde, aşağı inmek de görevden alınmaya işarettir. Dağa yaşlandığını gören, kuvvetli bir devlet başkanına dağın gölgesinde oturduğunu gören, bir devlet başkanının himayesine sığınarak rahatça yasar. Dağı yüklenip ondan amirlik ve güçlük hissettiğini gören kimse, büyük bir adamın veya tüccarın işlerini üzerine alır, fakat bundan zahmet çeker, dağ kendisine hafif gelirse o işleri zorlanmadan idare eder. Gökten, şehir üzerine bir dağın indiğini görmek, o sabaha bir valinin geleceğine işarettir. Bir şehirden bir dağın göğe doğru çektiğini görmek, o şehrin vahşiler alınmasına işarettir. Dağın tepesinden bir şey ittiğini gören kimse, birinin hakkında bir söz söyler. Eğer dağın tepesinde iken üzerinde bir elbise olduğunu veya güzel bir halde olduğunu görse, onun gücü ve otoritesi, dağın tepesinden attığı şeyin fiyatı mikanca kuvvetli olur. Çıkmayı arzu ettiği bir dağın tepesine çektiğini gören kimse, dağın başına çekip orada oturuncaya kadar gördüğü şeylerin kolaylık ve zorluğu oranında arzu ve isteklerine kavuşur. Bir tepeden yahut bir köşkten ya da bir dağdan indirildiğim gören kimsenin arzu ettiği şeyi oluşmaz.

 

Dağı uzak bir yerden gören yolculuk yapar yahut ona üzüntü ve keder gelir. Bazıları da, dağ, söz vermekle tabir edilir, demişlerdir. Dağ eteğinde olması hayat ve asayişinin süresi. Bir kimse dağa çektiğini görse devlet ve yüksekliğe işarettir dediler. Dağların canlandığını sonradan eski hallerine döndüklerim görmek, o şehir halkına gelecek şiddetli bir korkudur. Ancak Cenab-ı Hak o korkuyu sonradan onlardan kaldırır. Dağ üzerinde ağaç gören kimse makarna, yüksekliğe, halk arasında güzel isimle anılmaya ve şöhrete işarettir. Bir kimse bazı liderlerin bir dağın kule veya tepesinde toplandıklarım görse, o şehir halkının veya bir mahallenin başkanının ölmesine işaret eder yahut Allah'tan istenmeyen bir şeyi talep ettiklerinden dolayın mezkur muhtarlar gam ve kedere düşerler.

 

Rüyada görülen dağlar ve yüksek tepeler, şiddetli üzüntüye, bayi feryat etmeye, istiap ve işsizliğe de işarettir. Bir mağaraya girdiğini gören, yakında, güvenlik, istikrar ve vakar ulaşır ve ancak Allah'a tevekkül eder. Bazen, dağ, gemilerin demirleyip bekledikleri limana, Bazen de, efendi ve anne gibi, insanını kendine siyip himayesine girdiği kimseye işarettir. Dağda olan su, ağaç ve meyve ile dağın yüksekliği ve faydasızlığı insanını hayır ve şerrine işarettir. Dağ, vade işarettir. Rüyada dağ ve dağın yürümesi şiddet ve korkuya Bazen de yolcu için denizde boğulmaya işarettir. Dağın yükselip gökte bir bulut gibi olduğunu görmek, azabı mucip olan bir şeyin meydana çıkmasına işarettir. Bir dağa gelip orada tatlı su, meyve veya insanların yiyeceklerinden bir şeyler bulduğunu gören hayırlı bir hanıma silinir veya kendisini cehaletten kurtaracak bir ilim öğrenir. Ya da geçimini sağlayabileceği bir mesleği öğrenir veya bir rütbeye işarettir. Veya faydalı bir yolculuk yapar, yahut devlet başkanının hizmetine girer, veya neticesi hayır olan bir şeyle tehdit edilir. Dağa düzgün bir yoldan geldiğim gören, maksat ve arzusuna meşru yoldan Vasili olur.

 

Tabir, kendisine gelinen dağı da muteber tutmak lafzimdir. Söyle ki Kendisine gelinen dağ, Arafat, Kat, Cudi, Lübnan, Hud, Kaysan, Tur, Mukaddem vs. gibi şerefli dağlar olsa, o kimse alimler ve sulamadan olan kişilerin hizmetinde olur. Bazen de o kimse bu dağların oldukları yerlere yolculuk yapar ve amacına ulaşır. Dağın yerle bir olduğunu gören kimse ölür. Bazen de rüyayı gören ibadete işarettir. Dağlar, melikler, Amir, salihler ve alimlere işarettir. Bazen de dağ, din ve dünya sahibine işarettir. Bir dağda kuyu kazdığını veya taşları bir dağdan diğer bir dağa naklettiğini gören kimse, kalbi katı biriyle tartışma ve bunda sıkıntı çeker. Bir kimse rüyada göğsünde iki dağ olduğunu görse halka iki sene valilik Dağ çocuk doğurmaya ve kişiye üzüntü ve verecek söze de işarettir. Dağın kendisiyle birlikte gittiğini görmek, bir savaşın çıkmasıyla bir devletin diğer bir devletin üzerine yürümesi veya genel insanlı yok olmasına neden olacak bir fitne ve şiddetin çıkmasıyla, âlimler arasında ihtilaf ve iştir abin çıkmasına işarettir. Bazen de o yerde adalet meydana gelir.

 

Bir kimse gemiden dağa indiğini görse, Nuh Peygamber'in oğlunun hikayesine göre o kimsenin yok olması yahut bütün insanlara muhalif hareket etmesine, nefsinin isteklerim yerine getirmede tek kalmasına işarettir. Bazen dağdan vahşi hayvanlar, fareler ve pisliklerin yanına düştüğünü gören, isyana, günaha, fitne ve kötülüğe düşer. Bazen de bu rüya, günahları terk etmeye ve ibdalardan temizlenmeye işarettir. Dağın göğe yükselerek insanlı başları üzerinde olduğunu görmek, insanları kapsayacak bir korku ve şiddete işarettir. Çünkü, Allah tarafından korkutmak ve suçluları tehdit için Tûr Beni İsrail'in basma gölge gibi kal dirilmişti. Dağın gitmesi, bazı kere de veba hastalığına işarettir.

 

Dağı devirdiğim gören kimse dağın büyüklüğü oranında bir kişiyi helak eder. Bazıları da, ömrü biter demiştir. Dağa çıkmayı Murad ettiğini gören kimse, kalbi kap ve düşüncesiz birine yaltaklık etmeyi arzu eder. Dağın yere batiğini görmek, o yerin devlet başkanı veya büyüklerinden birinin ölmesine işarettir.

Hiç yorum yok: