Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Göktaşı Fiyatları

Göktaşı Fiyatları

Göktaşlarının fiyatları tipi, durumu, nadir bulunması, boyutu ve estetik yapısı gibi birçok farklı faktör tarafından belirlenir.

Eğer bir göktaşı akademik bir kurum tarafından doğru sınıflandırılmış ve tanımlanmışsa daha yüksek parasal değere sahip olabilir. Tanımlanmış bir göktaşı akademik yayınlarda detaylı olarak anlatılır.

En düşük fiyata sahip olan göktaşları kondiritlerdir. Tüm göktaşları nadir görülür ama kondiritler göktaşları arasında en sık görülen gruptur. Çok bulunmalarına rağmen kondiritler altından daha nadir bulunan maddelerdir.

Kondritler ait oldukları ana maddeden erime veya farklılaşmaya bağlı olarak değişime uğramamış taşcıl göktaşlarıdır. Bunlar, ilkel asteroitleri oluşturmak için birleşerek çoğalan ve güneş sisteminin başlangıcında bulunan toz ve küçük parçalarının çeşitleri varken oluşmuşlardır.

Çok sayıda kondirit 1990'larda Kuzey Afrika'nın sıcak çöllerinde bulunmuştur. Many of these stones were discovered by wandering nomads, so the exact find locations will never be known. Bu taşların pek çoğu göçebeler tarafından keşfedilmiştir. Ama bulundukları yer tam olarak belli değildir. Kuzey Afrika da bulunan bu göktaşları NWA XXX olarak tarif edilir. NWA taşların güzel örnekleri gram başına 1,00-0,50 ABD Doları karşılığı satın alınabilir. Tahrip edilmemiş büyük taşların değerleri daha yüksektir.

Güvenilir bir gözlemci tarafından yere düştüğü gözlenen meteorlar piyasada koleksiyonerler tarafından daha yüksek fiyatlara alıcı bulabilir. Düşmesine tanık olunan göktaşlarına örnek olarak 5 Mart 1960 tarihinde yerel saat 05:00’ da Afrika da Burkina Faso Aşağı Volta alanına düşen Gao-Guenie taş göktaşı, Millbillillie göktaşı , bir Ökritler grubu göktaşı olarak bir achondritedir ve çok nadir bir türdür. Attractive Gao-Guenie specimens usually retail for about $2/gram, while high quality Millbillillies are worth about $25/gram. Gao-Guenie göktaşı örnekleri gram başına 2 Dolar, yüksek kaliteli Millbillillies göktaşı gram başına 25 Dolar değerindedir. Eucrites are essentially volcanic rocks that originate from a large asteroid, and they do not contain chondrules. Ökritler  bazaltik bileşimli göktaşı çeşitleridir.
Demir Göktaşlarının Fiyatları

Demir göktaşları çoğu kez büyük bir gezegen ya da göktaşının erimiş çekirdeğinin bir parçasıdır. Dünya atmosferine sık sık giren demir göktaşları sürtünme ile erir ve farklı şekillerin oluşmasına neden olur.

Koleksiyoncular arasındaki en popüler demir göktaşlarından biri Arjantin de bulunan  Campo del Cielo demir göktaşıdır.Enthusiasts nickname them "Campos," and a nice hand specimen can easily be obtained for $100 or less. Meraklıları "Campos"un güzel bir örneği için kolayca 100 $ ödeyebilir. Larger, high quality specimens typically sell for $200 to $300 per kilogram. Büyük, yüksek kaliteli örnekleri genellikle kilogram başına 200 $ 300 $ satılabilir. So, if a collector is willing to spend $1,000 he or she can obtain an impressive tabletop display specimen.
Başka bir popüler demir göktaşı Sikhote-Alin dir, 1947 yılında Sibirya'nın uzak bir bölümünde düşmesine tanıklık edilmiş bir göktaşıdır. Sikhote-Alin tüm göktaşları arasında estetik açıdan en güzel arasındadır ve bu göktaşı regmaglypts (parmak izleri), yönlendirme, akış hatları, ve rollover dudaklar gibi dikkat çekici yüzey özellikleri gösterir.  Bu göktaşının birçok parçası küçük soyut heykellere benzer. Atmosferde parçalanmasının yarattığı küçük parçalar şarapnel olarak bilinir ve genellikle yaklaşık gram başına $ 0,80 $ 1 Dolara satılabilir. En kaliteli Sikhote-Alins, yaklaşık gram başına 3 Dolara alıcı bulabilir.



Ay ve Mars Göktaşları

Mars ve aydan gelen göktaşları oldukça nadir bulunur. Bu nedenle bu göktaşları oldukça değerlidir. Ay ve marstan gelidiği akademik kurumlar tarafından belirlenen göktaşlarının gramları 1000 dolardan alıcı bulabilmektedir.




Türkiyede Göktaşı Alışverişi

Türkiye'de profesyonel olarak göktaşı alışverişi yapılmamaktadır. Genel olarak ebay.com gibi dünya genelinde birçok şeyin alınıp satıldığı sitelerde göktaşı satışlarıda yapılmaktadır. Ancak bu gibi sitelerde yer alan ilanların doğru ya da yanlış olduğunu tespit etmek kolay değildir. Güvenilir kişilerle iyi araştırıp alışveriş yapmak en doğru sonucu verecektir. Ayrıca yurtdışında göktaşı alışverişi konusunda profesyonelce çalışan çeşitli şirketlerde mevcuttur.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

bende bir tane bulunmaktadır
çiftçiyim
tarlada akşama yakın çift sürerken
yıldız kazdı dediğimiz olay meydana geldi
ve tarlanın diger ucuna yetiştiğimde tarlada sıyah kömüre benzer bir tas buldum
traktörden inip baktım
elime sürdüm, kömür izi bırakmadı,
cam gibi parlak bır yanı diğer tarafı yanmıs lastik gibi kucuk kucuk deliklıydi
ilgilenen varsa duyurulur.

Unknown dedi ki...

Ben olsam onu resmi olarak araştırırm yani özel akademik yerlere felan değerli bir taşsa zengin olursun :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

https://plus.google.com/u/0/photos/112972812125658956054/albums/5947293219389043073/5947293221987995154?partnerid=gplp0&pid=5947293221987995154&oid=112972812125658956054 dostum bendeki taş yuvarlağımsı ve mıknatıstan etkileniyor üstünde nokta büyüklüğünde oyuklar ve içinde taştan farklı beyaz tozumsu şeyler var sende basit bir demir cevheri midir? teşekkürler

Adsız dedi ki...

adsızdan yazan arkadaş tel bırakmamışsın

Adsız dedi ki...

bende metal denizde bulduğum gök tasi var.

Adsız dedi ki...

BENDE YEŞİL METEOR TAŞI VAR AMA KİMSEYE GÖSTEREMEDİM DAHA IŞIĞI YANIP YANIP SÖNYOR PARILTILI TAŞ VE TAM 2.565 GRAM GELDİ ZENGİNMİYİM YANİ

Adsız dedi ki...

bende 3 kg meteroid var kesin garantili üstünde yeşil şıgın acısına göre parlayan maddeler var satmak istiyorum ama alcsı yok nettede arastırdım bulamadım.

Unknown dedi ki...

slm ben bir taş buldum bunun göktaşı oldugunu sanıyorum nasıl anlarım tarikseker2929@gmail.com bana yardımcı olurmusunuz

Adsız dedi ki...

bende 15 kg var arkadaş bu işle ilgilenen bulsun beni solakoglum@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Elimde 20-25 kilo arası metal sensörün de tavan yaptıran göktaşı benzeri birşey var bunun göktaşı olduğunu nasıl anlarım bu işten anlayan varsa lütfen bana ulaşsın gmsergan99@gmail.com

Unknown dedi ki...

ışıma yapan taşlara dikkat edin radyasyona maruz kalabilirsiniz.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar yapmanız gereken birkaç şey var. Önce taşın mıknatıs tarafından çekilip çekilmediğine bakın, sonra taşın ağırlığını ölçün, taşın bariz bir şekilde diğer taşlardan ağır olduğunu fark edin ve çekebildiğiniz kadar çok açıdan çekilmiş resimleri goktaslari@yandex.com adresine gönderin. Size olumlu yada olumsuz geri dönüş yapmaya çalışacağım. Buraya mail gönderdim şeklinde yorum yazarsanız işler sizin için daha kolay olur.

Göktaşı Bloğu

Unknown dedi ki...

selam

Bahsettiğiniz taşalardan bende buldum yalnız taş mağaradan çıktı eski çağlarda taş işlenmeye çalışılmış 3 kenarı düz ve kaygan analiz için bir parça koparmak istedim başarılı olamadım tamamını altın analizi yapan bir firmaya orada çalışan bir arkadaş yardımıyla gömderdim taşı parçalyıp toz haline getireceklerini söylediler ben parçalayabiliyorsanız parçalayın dedim onun makinası var dediler peki ozaman dedim çocuk taşı makinada toz haline getirmek istemiş ama makinayı kilitledi diyor taş şuan bende siyah yeşilimsi bir rengi var karanlıkta el feneri ışığında parlıyor. bilgi verebilirmisiniz.tşk.

Adsız dedi ki...

Merhaba Yahya Bey bahsetmiş olduğunuz taşın ne olabileceği konusunda resimlerini görmeden bir fikir beyan etmem imkansız. İsterseniz elinizdeki taşların resimlerini çekip goktaslari@yandex.com adresine gönderebilirsiniz. İnceleme fırsatım olur. Ayrıca göktaşlarının ışıldadığına dair bu duyumum olmadı şimdiye kadar, ayrıca göktaşları genelde kesilerek orta bölümdeki dokuya göre tespit edilir. Toz haline getirmeye çalışmak çok bir anlam ifade etmez. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Resimlerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.

Adsız dedi ki...

Göktaşı bloguna telefon numarası ve mail adresi bırakmak blogumuz tarafından uygun görülmemektedir. Göktaşı satın almak isteyen arkadaşlar goktaslari@yandex.com adresinden benimle iletişime geçebilirler. Aksi durum içeren mesajlar silinmektedir.

Göktaşı Blogu Admini

Pufudak dedi ki...

Eposta yazdım henüz cevap alamadım 😕

Adsız dedi ki...

mail gönderdim

obirkeskin dedi ki...

sayın editör bugün yukarıdaki mail adresine bir göktaşı ile ilgili bilgi resimler ve telefon nomu attım bilgilerindirirseniz memnun olurum...

Unknown dedi ki...

resimleri e-posta adresinize attım

Adsız dedi ki...

Merhabalar 15 yıl önceleri felan abim tarlada çalışırken bir patlama sesi duymuş etrafa çoğunluğu mavi birazda siyah olanlarıda var ne taş ne cam olduğuna karar veremediğimiz yüzlerce parçalar saçılmış yaklaşık iki kilo civarı felan var nlayanlar bilgi verebilirmi ?

Unknown dedi ki...

Merhaba bende siyah tas var miknatisla tepki veriyor yaklaşık 200 gr yardımcı olurmusunuz

Adsız dedi ki...

ben ibrahim size bir mail gönderdim inceler misiniz!

Adsız dedi ki...

Mail attım. Bakıp dönüş yaparsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

size bir mail gönderdim bir bakıp bilgi verirseniz sevinirim..

Unknown dedi ki...

size bir mail gönderdim. fotosu var taşın. bakarsanız sevinirim