Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Lincoln Filmi Konusu

Lincoln Filmi Konusu

 

2012, ABD yapımı, dramatik biyografi tarzında, 150 dakikalık, ülkemizde vizyon tarihi 8 Şubat 2013 olan filmdir. Lincoln filmi konusu; ünlü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Abraham Lincoln Ocak 1865 ile suikasta kurban gittiği 15 Nisan 1865 arasındaki 4 aylık dönemi ele almaktadır. Özellikle bu 4 aylık dönemde ABD’de köleliğin kaldırılması için vermiş olduğu çabalar filmin ana kurgusunu oluşturmaktadır. Film en iyi film ve en iyi yönetmen ödülleri de dâhil olmak üzere 24 Şubatta düzenlenecek olan 85. Oscar Ödül töreninde 12 dalda ödüle aday gösterildi. Film için 65 milyon dolar harcanmış ve şuana kadar 210 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiştir.

 

Lincoln Filmi Fragmanı İzle


 

Lincoln filmi yönetmeni Steven Spielberg, senaristi Tony Kushner,  başlıca oyuncuları Daniel Day-Lewis (Abraham Lincoln), Sally Field (First Lady Mary Todd Lincoln), Joseph Gordon-Levitt (Robert Todd Lincoln), David Strathairn (Dışişleri Bakanı William H. Seward), Gulliver McGrath (Tad Lincoln), Gloria Reuben (Elizabeth Keckley), Tommy Lee Jones (Radikal Cumhuriyetçi Kongre lideri Thaddeus Stevens), James Spader (Cumhuriyetçi Parti William N. Bilbo), Tim Blake Nelson (Richard Schell), Jared Harris (Korgeneral Ulysses S. Grant), Hal Holbrook (Francis Preston Blair), John Hawkes (Cumhuriyetçi Albay Robert Latham)’dır. Lincoln filmi konusu bu şekilde açıklanabilir. Film Amerikan biyografi yazarı Doris Kearns Goodwin’in Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln adlı eserinden beyazperdeye uyarlanmıştır.

Hiç yorum yok: