Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Güneş Hakkında Bilgi

Güneş Hakkında Bilgi

 

Güneş, güneş sisteminin merkezinde bulunan yıldızdır. Yapısı küre şeklindedir ve sıcak plazmadan oluşur. Kendi oluşturduğu manyetik alanı vardır. Güneş hakkında bilgi; Güneşin çapı 1,4 milyon km’dir ve Dünyamızdan 109 katı daha büyüktür. Güneşin kütlesi 2.1027 tondur ve dünyamızdan 330 bin kat daha büyüktür. Güneşin kütlesi güneş sisteminin kütlesinin yaklaşık % 98,85’ini oluşturur. Güneşin yapısında % 75 oranında Hidrojen, % 25 oranında helyum bulunur. Bunların dışında çok az miktarda oksijen, karbon, demir, neon ve ağır metallar yapıda yer alır.

Güneş Hakkında Bilgi Video İzle 




Güneşin yüzey sıcaklığı 5500 oC’ dir ve enerjisinin büyük bölümünü nükleer füzyon olayı ile gerçekleştirir. Güneşin şimdiye kadar tespit edilmiş 100 yıldızdan 85’inden daha parlak olduğu tespit edilmiştir. Güneşin sıcak korona tabakası güneş rüzgârlarının oluşmasına neden olur. Güneş, Samanyolu Galaksisinde bulunan 50 kadar yıldız sisteminden birinin merkezinde yer alan yıldızdır. Güneş Samanyolu Galaksisine yaklaşık 25 bin ışık yılı uzaklıkta yer alır.    

 

Dünyanın güneşe olan uzaklığı yaklaşık 150 milyon kilometredir. Güneşten ayrılan bir ışık taneciği Dünya’ya ulaşana kadar 8 dakika 19 saniye geçmesi gerekir. Güneş Dünyamız ve Güneş sistemi için oldukça önemli bir gökcismidir. Güneşin 4,6 milyon yıl önce bol miktarda hidrojen ve helyum içeren büyük bir birikimden meydana geldiği düşünüyor. Güneş yıldız sınıflandırılmasında sarı cüce olarak adlandırılır. 


 

Güneş hakkında bilgi vikipedi, güneş nedir, güneş sistemi nedir, güneş hakkında bilgi fotoğraflar, güneş hakkında bilgi kısa, dünya güneş hakkında bilgi, güneş hakkında bilgiler vardır.

Hiç yorum yok: