Güneş Enerjisinden Elektrik

Güneş Enerjisinden Elektrik

 

İnsanoğlunun varlığı büyük ölçüden güneş enerjisine bağlıdır. Güneşten gelen ışınlar ve radyasyon sürekli olarak dünyamıza gelir. Güneşten gelen radyasyon UVA ve UVB olmak üzere iki gruptur. Güneşten gelen enerjinin büyük bölümü yansıma yoluyla uzaya geri döner. Ancak ışıklar eğer güneş enerjisini elektirik enerjisine dönüştüren bir sisteme çarparsa elektrik enerjisine dönüşür. Bu şekilde sağlanan enerji kaynaklarına yenilenebilir enerji kaynakları denir. Çünkü güneşin enerjisi neredeyse sınırsızdır.



Güneş Enerjisinden Elektrik Video İzle


 

Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için güneş panelleri gerekir. Güneş panelleri evlerin çatılarında, balkonlarında, duvarlarında, bahçelerinde ve birçok alanda güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirir. Güneş panelleri ise fotovoltaik hücrelerden meydana gelir. Fotovoltaik hücreler silikon gibi yarı iletken maddelerden üretilir. Güneş panellerinden en yüksek verim alabilmek için güney yönde konumlandırılması gerekir. Işık enerjisi (foton) güneş paneline çarptığı zaman elektronları serbest hale gelmesini sağlar. Serbest hale gelen elektronlar bir dizi halinde sürekli üretildiğinde elektrik enerjisi meydana gelmiş olur.

 

 

Güneş panellerinde üretilen akım çeşidi doğru akımıdır. Doğru akım (DC) evlerimizde ve birçok alanda kullanılan pillerinde ürettiği akım çeşididir. Doğru akımla evlerde kullanılan ev aletlerini çalıştımak mümkün değildir. Çünkü evlerimizde kullanıdığımız akım çeşidi alternatif akımdır. Bu nedenle güneş panellerinde üretilen doğru akım, alternatif akım dönüştürücüleri ile alternatif akıma (AC) dönüştürülür.

 

Bu şekilde güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmiş ve elektrik faturasında ciddi tasarruflar meydana gelmiş olur.

 
Güneş enerji paneli yapımı, solar panel yapımı video, güneş paneli yapımı 5. Sınıf, fotovoltaik panel yapımı, fotovoltaik pil yapımı, güneş paneli hücresi yapımı, basit güneş paneli yapımı, güneş paneli fiyatları, güneş paneli yapımı 5. Sınıf, güneş paneli yapımı video, solar panel yapımı, güneş paneli nasıl yapılır, rüzgar paneli yapımı, güneş paneli yapımı videosu, güneş paneli yapımında kullanılan malzemeler vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder