Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Barbara Filmi Konusu

Barbara Filmi Konusu


2012, Almanya yapımı, 105 dakikalık, dram tarzında, ülkemizde 20 Temmuz 2012 tarihinde gösterime giren filmdir. Barbara filmi konusu 1980 yılında Doğu Almanya’da geçmektedir. Doğu Almanya’dan kaçmak isteyen Doktor Barbara Berlin’de çalışmaktadır. Almanya Demokratik Cumhuriyeti ile sorunlar yaşayan Barbara tutuklanır, daha sonra Baltık Denizi kenarında küçük bir hastaneye sürülür. Batı tarafından olan sevgilisi Jörg ile haberleşmek için tehlikeli girişimlerde bulunan Barbara, bir yandan da çalıştığı hastanede çocuk doktoru ve hastanenin başhekimi olan André ile insanı ilişkiler geliştirmeye başlar. Filmde özetle Doktor Barbara’nın Berlin Duvarı’nın Doğu ve Batı Berlin’i ikiye ayırdığı yıllarda Batıya ve sevgilisi Jörg’e ulaşma çabaları anlatılıyor.

Barbara Filmi Fragmanı




Barbara filmi ilk gösterimi 11 Şubat 2012 tarihinde 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’de seyirci ile buluştu ve filmin yönetmeni Christian Petzold’a En İyi Yönetmen Gümüş Ayı ödülü kazandırdı. Filmin senaryosu aynı zamanda filmin yönetmenide olan Christian Petzold ve Harun Farocki tarafından yazıldı. Barbara filmi başlıca oyuncuları Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock’dur.

Hiç yorum yok: