Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

NASA'dan Göktaşı İniş Eğitimi

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Amerikan Uzay Dairesi ( NASA ) bazı astronotlara 'gök taşı eğitimi' vermeye başladı.



Richard Gray'in kaleme aldığı haberde, Avrupa Uzay Ajansı'nın (European Space Agency) ilk İngiliz astronotu olan Tim Peake'in de dahil olduğu bir grup astronota, bir gök taşına inebilmek için gerekli eğitimlerin verilmeye başlandığı belirtiliyor. Peake önümüzdeki ay gök taşları üzerinde araç kullanabilmek, uzay yürüyüşleri gerçekleştirmek ve yüzeyden numuneler almak üzerine eğitim alacak. Söz konusu eğitimde gök taşının dünyaya tehdit oluşturması durumunda nasıl yok edileceğine dair de eğitimler verilecek.


İnsanoğlunun şu ana dek gidebildikleri en uzak nokta Ay'dı ve o da yaklaşık 385 bin kilometre uzaklıkta bulunuyor. Eğitim alan astronotların ise 2030'un sonlarında, 4 milyon 828 bin kilometre uzaklıktaki gök taşlarına bile gidebilmesi planlanıyor. Gök taşlarına yapılan ilk turlarda bilimsel araştırmalar yapılacak ve gök taşının üzerindeki ortamla ilgili bilgi edinilmeye çalışılacak. Ancak Dünya yörüngesine girme durumlarına karşılık, gök taşlarını parçalayabilecek eğitimden de geçirilecekler. Gök taşları güneşin etrafında saatte yaklaşık 80 bin kilometre hızla dönüyor. Küçük oldukları için üzerlerinde neredeyse hiç yerçekimi bulunmuyor. Bu yüzden gök taşlarının üzerine güvenle inmek pek de kolay olmayacak.


ŞİMDİLİK RİSK TAŞIMIYOR
NASA şu anda 400'den fazla, Dünya'yı yok edebilecek potansiyeldeki gök taşını inceliyor. Bununla beraber söz konusu gök taşlarının pek çoğu, düşük seviyelerde risk taşıyor.

Hiç yorum yok: