Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Meteor

Meteor, asteroitlerin Dünya atmosferine girdikten sonra sürtünme ve yanma olaylarının etkisiyle parçalanması ile oluşan uzay taşlarıdır. Meteorlar insanın gitmeyi hayal dahi edemeyeceği uzayın herhangi bir köşesinden gelmiş uzaylı turistlerdir.



Meteorlar yapısal olarak farklı bileşimlere sahip olabilir. Meteorların bileşimi kaynaklandıkları gökcismine göre değişiklik gösterebilir. Hatta bazı meteorlar gökcisimlerinin uzayda birbirleri ile çarpışması sonucu meydana gelmiştir. Demir – nikel içeren meteorlar eski bir gezegenin çekirdeğine ait olabilir. Bir meteorun dünya atmosferini geçerek yeryüzüne düşmesi çok nadir yaşanan bir olaydır.



2010 yılı itibariyle yeryüzüne düşen meteorlardan yalnızca 1086 tanesine insanlar şahit olmuştur. Toplamda bulunan meteor sayısı ise 38 660 kadardır. En nadir bulunan meteorlar Ay ve Mars’tan gelen göktaşlarıdır.     

Hiç yorum yok: