Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Fas'a Düşen Mars Göktaşı

2011 yazında Mars’tan kopan göktaşı parçaları Fas’a düştü. Marslı bir göktaşının dünyaya düşmesi yaklaşık 50 yılda bir gerçekleşiyor. Daha önce Marslı bir göktaşı 1815 yılında Hindistan’a, 1865 yılında Fransa’ya, 1911 yılında Mısır’a ve son olarak 1962 yılında Nijerya’ya düşmüştü.


NASA’dan bazı bilim insanlarının içlerinde bulunduğu bir kurul toplamda 6,8 kg olan bir dizi kaya parçasından en büyük olan yaklaşık 1 kg kütleli kaya parçasının Mars’tan geldiği onaylandı. Bu olay hem bilim insanlarını hem de koleksiyoncuları çok sevindirdi.
Mars’tan gelen göktaşları altından çok daha nadir bulunuyor. Bu nedenle çok daha fazla paralara alıcı bulabiliyorlar. NASA bilim insanları, müzeler, üniversiteler ve koleksiyoncular Mars göktaşlarını alabilmek için özel çaba gösteriyor. Fas’a düşen göktaşı çok yeni olduğu için değeri çok daha fazla artıyor.
Fas’a düşen Mars göktaşı Temmuz ayı içerisinde düşmüş ve videoya alınmıştı. Ancak göktaşı parçaları ancak Aralık ayı içerisinde bulunabilmiştir.  

Hiç yorum yok: