Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

4 Haziran 2012 Parçalı Ay Tutulması

Ay tutulması, Dünya’nın Güneş ile Ay arasına girmesi ve Güneşten gelen ışınların Ay’a ulaşmasının Dünya tarafından engellenmesi sonucu oluşur.

En son Ay tutulması 10 Aralık 2011 tarihinde meydana geldi. Ay tutulması Güneş tutulmalarında olduğu gibi Dünya’nın belirli alanlarından değil Dünya’nın geceyi yaşadığı genişce bir bölge tarafından gözlenebiliyor. Yine aynı şekilde Güneş tutulmaları herhangibir yerden sadece birkaç dakika gözlenebilirken, Ay tutulmaları birkaç saat sürebiliyor. Ay tutulmaları güneş tutulmalarının aksine rahatlıkla gözlenebilir.

Ay'ın sadece bir kısmını Dünyanın gölgesine girdiğinde kısmi Ay tutulması oluşur. Ay'ın Dünya'nın gölgesi içine tamamen girdiğinde, tam ay tutulmasına gözlemlenir. Ay tutulmaları toplamda 4 saat kadar sürer. Tam ay tutulmaları çok daha nadir olasa da her yıl en az iki ay tutulması gözlenebilir.

Hiç yorum yok: