Duyuru

Elinde göktaşı olduğunu düşünen arkadaşlar lütfen göktaşlarının çeşitli açılardan resmini çekip, elinizde bulunan miktar ve telefon numaranız ile birlikte goktaslari@yandex.com adresine gönderin. İnceleyip size geri dönüş sağlanacaktır.

Amun 3554 Asteroidi

4 Mart 1986 tarihinde Carolyn ve Eugene Shoemaker tarafından Palomar Dağı Gözlemevinde keşfedilmiştir. Amun 3554 asteroidi M Tipi bir asteroiddir. M Tipi asteroidler orta parlaklıkta, yüksek oranda demir ve nikel içeren asteroidlerdir. M tipi asteroitler üçüncü en sık görülen asteroit gruplarıdır.





Amun 3554 Dünya’nın ve Venüs’ün yörüngesinden geçer. Amun 3554 bilinen en küçük M tipi asteroittir. Çapı yaklaşık olarak 2,5 kilometredir.




Gezegen bilimci Profesör John S. Lewis’in yapmış olduğu hesaplamalara göre Amun 3554 içinde yaklaşık 8 trilyon $ piyasa değerine sahip demir ve nikel bulunur. Ayrıca yapısında yaklaşık 6 trilyon $ değerinden kobalt ve 6 trilyon dolar değerinde platin gurubu metaller içerdiği hesaplanmıştır.




Amun 3554 asteroidinin dünyaya getirilmesi durumunda yapısındaki hammaddelerin toplam değerinin 20 trilyon $ olduğu hesaplanmıştır.

Hiç yorum yok: